Svar på frågorna

Då Vanja och Niklas är OTROLIGT upptagna med Breakit och att skriva hitte på-kommentarer på Vanjas blogg så har de inte svarat på våra frågor. Därför har vi tagit oss friheten att själva svara på frågorna.

________________________________________________

Vi har försökt nå Vanja och Niklas med alla medel som står till buds i Web3: Twitter, discord, twitter spaces, vår Habbo-profil och via blockkedjan. Till slut får vi tag på dem via högtalartelefon, nyss hemkomna från sitt andra hem, Woa-hubben på Gotland.

-Hej, det är jättesvårt att få tag på er i Web3!

-Ja, Web3 är SÅ FÖRRA ÅRET, det är Web4 som gäller nu! Säger Niklas

-Vi har ställt några frågor, har ni sett det?

-Klart vi har sett det, kul! Vi är alltid 100% transparenta! Säger Vanja

-Bra då kör vi!

1. Enligt svar på AMA i december fanns 800.000 kr kvar, årsbokslutet 31/12 säger att pengarna är slut. Vad hände med 800.000 kr under december? Hur kan ni då skicka ut nästan 80 eth efter årsskiftet?

-Alltså det är HIMLA TRÅKIGT när vi utbildar kvinnor inom Web3 och de använder sin kunskap för att ta reda på sådana här saker. Det kallas kreativ bokföring. Pengarna var ju slut enligt vårt Excelark. Nästa fråga!

2. Kan ni bekräfta att MrWhale, dvs barnens kontos inköp av Woa NFT:er bekostades av 2 eth från Woas konto?

-Det här visste ju inte Vanja om, det var Niklas som fixade med det. Dessutom, ett community vars NFT:er säljer i andra hand är ett nöjt community. Man kan säga att det var win-win! (För Vanja och Niklas var det Win-win, för Vanja, Niklas och coummunityt var det Win-win-lose).  Dessutom såg vi alltid Woa som vår privata kassa, så det är klart att barnens ”sparande” går direkt från Woa.

3. Hur mycket har Wikström Malmqvist AB fakturerat World of Alidia AB för marknadsföring?

Om du tar alla inkomster minus lönekostnader så har du svaret. Fast detta är lite oklart då vi fakturerat World of Alidia BÅDE för Vanjas blogginlägg och hennes lön. Men om man tittar på årsredovisningen för Wikström Malmqvist AB så skulle vi nog säga en miljon i runda slängar.

4. Det finns två personer som får lön från Wikström Malmqvist AB, Vanja och Niklas, World of Alidia AB har inte rätt att betala ut lön. Vart tog Amanda och Stephanies löner på totalt 20 eth vägen och hur löser man skatt på eth-överföringar när man anställer personer i USA och Costa rica till ett svenskt aktiebolag?

Det som händer på blockkedjan stannar på blockkedjan. Varför hålla på med skatt och skit när man kan skicka pengarna på blockkedjan?

5. Hur mycket har metaverse hittills kostat?

Den som det visste.

6. Hur mycket pengar har konst till Woa Gallery, divines, mermaid mother, creative drops etc kostat.

Minst 8 eth, sedan orkade vi inte räkna längre (150000 kr enligt dagens eth-kurs).

7. Kan ni bekräfta att World of Alidia AB gett koncernbidrag på 350.000 kr till Wikström Malmqvist AB samt att Niklas och Vanja tagit utdelning från Wikström Malmqvist AB på 843.900 kr under 2022?

Ja, men det ser du ju själv i årsredovisningen. Vi har så låga löner att vi behöver lite utdelning också (Vanja har en månadslön på 43000 före skatt och Niklas drar på en halvtid in 38000 kr före skatt 2022).

-Slutligen, har ni något roligt projekt på gång nu när ni renoverat klart Woa-hubben på Gotland?

-Så klart! Tyvärr verkar även ME-communityt ha vänt sig emot oss, så vi lägger de planerna på is ett tag. Däremot har vi snackat en del med före detta head of education för Woa, Lotta. Hon har många bra idéer om hur man drar in stålars för att starta en friskola med utbildning inom web4, web5, eller web6. Numret spelar inte så stor roll, bara vi drar in 30 miljoner.  Tjingeling!!

Vi tackar Vanja och Niklas för deras tid samt publicerar så klart svaren på frågorna på bloggen.

________________________________________________

Obs detta är alltså en fiktiv intervju eftersom Vanja och Niklas själva inte vill eller orkar svara.

7 svar till ”Svar på frågorna”

  1. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!

    Gillad av 1 person

    1. Man får roa sig med det lilla man har..

      Gilla

  2. Hysteriskt bra och roligt skrivet! Och tack V och N för att ni äntligen ställde upp på en mer kritisk intervju (Breakits snyftartikel räknas inte). 🤩

    Gillad av 1 person

    1. Jag väntar fortfarande på svar!!

      Gilla

  3. Är själv holder. Var aktiv i discord första månaderna men sen försvann jag långsamt pga höggravid och trött. I och med det missade jag när modsen lämnade förra året. Vad var det som föranledde det egentligen? Var det något som hände i discorden (frågorna eller annat) eller var det något bakom kulisserna? Gick V&N någonsin ens offentligt ut med att alla mods försvann? Måste ha missat eller glömt det i så fall. Helt plötsligt var bara alla borta, och med dem alla trevliga konversationer och aktiviteter. Följer S blogg och det var så jag fick veta och sen läste jag på Flashback osv. Kan som sagt inte minnas att jag såg det ens nämnas i discorden.

    Gillad av 1 person

    1. Det meddelades att en skulle föda barn, en började jobba efter föräldraledighet och en pluggade vid olika tidpunkter. Vanja tackade så jättemycket för allt hårt jobb i samband med att det tilllännagavs.

      Gilla

  4. Okej. Tack för svar!

    Gilla

Lämna en kommentar

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång